Een heerlijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat! De roodbaars leent zich perfect voor een Oosterse twist met noedels

Oosterse noedels met gele curry en roodbaars

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Oosters
Trefwoord: curry, noedels, Roerbak, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Wok

Ingredienten

  • 2 roodbaarsfilets
  • 1 ui
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram shiitakes
  • 200 gram noedels
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 blik mini-maïskolfjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gele curry pasta

Marinade

  • ½ eetlepel gele curry pasta
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met een halve eetlepel currypasta. Snijd de roodbaars in stukken en marineer de roodbaars. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Rasp de knoflook en gember. Verhit een eetlepel olijfolie in en wok en bak dit even aan. Snijd de ui, rode peper en broccoli klein. Doe dit samen met de shiitakes en maiskolfjes in de wok. Voeg de currypasta en groentebouillon toe. Voeg als laatst de gemarineerde roodbaars toe. Laat circa 10 minuten pruttelen.
  • Serveer de gele curry met roodbaars met de noedels. Garneer met de bosui en cashewnoten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!